Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι ένα κείμενο απίστετης προχειρότητας και ύπουλης σκοπιμότητας

Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος: κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Λοβέρδος στο iatropedia: “είχα προειδοποιήσει για το Aids. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα”

Οκτώ κλάδοι υγείας εντάσσονται εν θερμώ στον ΕΟΠΥΥ

Λίγες μόνο ώρες μετά την επιστολή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματία Μορς προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ο οποίος μίλσε για «παραβίαση» των όσων συμφωνήθηκαν για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από την 1-5-2012 εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ οι κλάδοι ασθενείας του ΤΑΥΤΕΚΩ. Ο κλάδος Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ αποτελείται από τους επιμέρους τομείς:

ΚΑΠ-ΔΕΗ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΔΕΗ).
ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού «Εθνική Ασφαλιστική»).
ΤΑΠ-ΗΣΑΠ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΗΣΑΠ).
ΤΑΠ- ΗΛΠΑΠ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΗΛΠΑΠ).
ΤΑΠ-ΕΤΒΑ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΕΤΒΑ).
ΤΑΠ-ΕΤΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας).
ΤΑΠ-ΟΤΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ).
ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Πίστεως Γενική & American Express).


ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑΥΤΕΚΩ
Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ από 01/05/2012 είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου απολαμβάνουν ισότιμα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του Οργανισμού τις υπηρεσίες που παρέχονται:

 από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ιατρική εξέταση, παρακλινικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή κ.λπ ),
 από τις υγειονομικές δομές του Οργανισμού (Μονάδες Υγείας πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), Κρατικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ κ.λπ.
 από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς και παρόχους υγείας. (οι πληροφορίες για τους παρόχους υγείας και τους συμβεβλημένους γιατρούς είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ στις ιστοσελίδες των ενταχθέντων στον Οργανισμό φορέων, στο τηλεφωνικό κέντρο 184, καθώς και στα ΚΕΠ.

Επιπλέον οι ασφαλισμένοι ΤΑΥΤΕΚΩ εξυπηρετούνται και από τα ιατρεία των επιμέρους τομέων του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Ειδικά για την συνταγογράφηση και την προμήθεια φαρμάκων στους ασφαλισμένου του ΤΑΥΤΕΚΩ ισχύουν τα παρακάτω:


• Από την 1-5-2012 παύει να ισχύει το συνταγολόγιο αναγραφής φαρμάκων των εν λόγω ταμείων και η συνταγογράφηση γίνεται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή με την έκδοση χειρόγραφής συνταγής στο ενιαίο έντυπο συνταγολογίου ΕΟΠΥΥ. Οι ιατροί έχουν και πάλι την υποχρέωση αναγραφής της φαρμακευτικής αγωγής στο βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου για το ΤΑΠΑΕ Εθνική, ενώ για τα υπόλοιπα Ταμεία, που τα βιβλιάρια περιέχουν εντολές υγειονομικής περίθαλψης, η καταγραφή της φαρμακευτικής αγωγής θα γίνεται στο στέλεχος των εντολών αυτών.
• Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στην υπ’αριθμ. ΔΥΓ3(α) οικ. 34092 / 2-4-2012, απόφαση (ΦΕΚ 1003/Β’/2012).
• Προκειμένου να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ για την υποχρέωση έγκρισης χορήγησης ορισμένων φαρμάκων, δεν θα απαιτείται να εξετάζονται από τις παρακάτω επιτροπές μέχρι την 31-5-2012:
- Επιτροπές Φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους.
- Επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

• Από 01/05/2012 οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων ΤΑΥΤΕΚΩ, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι προμηθεύονται τα φάρμακά τους από όλα τα φαρμακεία που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν προπληρώνουν για τα φάρμακά τους.
• Οι φαρμακοποιοί θα καταχωρούν τις εκτελεσμένες συνταγές ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ μαζί με αυτές του ΕΟΠΥΥ, σε συνεχόμενη αρίθμηση.
• Συνταγές που έχουν εκδοθεί με τη χρήση παλαιού τύπου συνταγολογίου το χρονικό διάστημα 26-4-2012 έως 30-4-2012, καθώς και τρίμηνες επαναλαμβανόμενες συνταγές που εκδόθηκαν από 22-2-2012 έως 28-2-2012 θα γίνονται δεκτές και θα κατατίθενται στον λογαριασμό του φαρμακείου. Συνταγές που έχουν εκδοθεί σε παλαιού τύπου συνταγολόγια από την 1-5-2012 και μετά δεν θα γίνονται αποδεκτές.
Για την απόδοση δαπανών για προμήθεια φαρμάκων οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΥΤΕΚΩ

Ενημερώνουμε τις υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ ότι όπως προαναφέρθηκε οι ασφαλισμένοι του φορέα σας από 01/05/2012 εξυπηρετούνται για παροχή σε είδος σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στην απόδοση δαπάνης σε είδος αυτή θα εξακολουθήσει να γίνεται για τους ασφαλισμένους σας από τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες παροχών του φορέα σας, για το μεταβατικό στάδιο και μέχρι την πλήρη ανάπτυξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικές οδηγίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σας από τον ΕΟΠΥΥ αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://www.eopyy.gov.gr/). Παρακαλούμε να φροντίσετε για την άμεση ενημέρωση της ιστοσελίδας του φορέα σας ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται και από το site του φορέα σας.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ
Οι γιατροί μόνιμοι και αορίστου χρόνου γιατροί του ΤΑΥΤΕΚΩ εξακολουθούν να έχουν την ίδια σχέση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ και δύνανται να συμβάλλονται.

http://www.ygeianews.gr/section/perithalpsi-asfalisi/content/okto-kladoi-ugeias-entassontai-en-thermo-ston-eopuu

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πρόχειρη και βεβιασμένη η απόφαση για την πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία.(27-04-2012)

ΕΙΝΑΠ Για τα προγράμματα εφημεριών Μαϊου 2012

Τι θα αλλάξει η ΝΔ στην υγεία αν εκλεγεί

YGEIANET-Ως «μάστιγα του ΕΣΥ» θα μείνουν στην ιστορία ο Α. Λοβέρδος και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.


«Μάστιγα του Θεού» είχε αποκληθεί ο Αττίλας.
Ως «μάστιγα του ΕΣΥ» θα μείνουν στην ιστορία ο Α. Λοβέρδος και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
Δείτε τι κατάφεραν σε δύο και μόνον μέρες:
Τετάρτη 25 Απριλίου. Ο Α. Λοβέρδος δηλώνει: θα κλείσουμε το 20% των Νοσοκομείων εάν είμαστε κυβέρνηση μετεκλογικά.
Πέμπτη 26 Απριλίου. Ο Α. Λοβέρδος με τη συγκατάνευση του υποβοηθού του Δ. Βαρτζόπουλου εκδίδουν εγκύκλιο και εισάγουν από τις 7 Μαϊου -δηλαδή την επομένη των εκλογών- ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι στα Νοσοκομεία (κλικ εδώ).
Αφού λοιπόν ανανέωσαν τη θητεία σε δεκάδες πειθήνιους Διοικητές τώρα τους αναθέτουν και καθήκοντα ατζέντη, ώστε ν΄ αναζητούν στην αγορά θύματα-γιατρούς.
Κούνια που τους κούναγε..
Πιστεύουν ακόμη πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να σχηματίσουν συγκυβέρνηση στις 7 Μαϊου;
Πιστεύουν ότι τα Νοσοκομεία, που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, θα μπορούν να αμείψουν ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι;
Πιστεύουν ότι θα συνεχίζουν αέναα να τρώνε σαν όρνεα τα σωθικά της κοινωνίας κι αυτή θα στρέφει την απόγνωση και το περίστροφο στον δικό της κρόταφο;
Κούνια που τους κούναγε..  

ΑΠΟ 7/5/2012 ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα αντικαρκινικά φάρμακα στο Θεαγένειο

Εφαρμογή νέων συμμετοχών ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ-Συνέχιση των Κινητοποίησεων – ΑΠΟΧΗ από τον ΕΟΠΥΥ - 27/4/2012

http://www.isth.gr/?page=5525

 Θεσσαλονίκη, 26/4/2012
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Μετά από συνάντηση εργαστηριακών που οργάνωσε ο ΙΣΘ στις 24/4 αποφασίστηκε να συνεχιστεί η Κινητοποίηση –ΑΠΟΧΗ από τον ΕΟΠΥΥ.
   Η συμμετοχή όλων των εργαστηριακών είναι υποχρεωτική και επιβεβλημένη.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

Σε μια κοινωνία που σπαράσσεται από την οικονομική κρίση και που όπως είναι επακόλουθο μαίνεται σ’ αυτήν και η κρίση αξιών, είναι φυσικό να παρερμηνεύονται ακόμα και οι αγαθές προθέσεις.
Φαντάζει αλλόκοτο το να θέλει μια κοινωνική ομάδα, να σηκώσει φωνή διαμαρτυρίας με την στάση της, ιδρύοντας ένα σύλλογο όχι μόνο για να προασπίσει τα επιστημονικά και επαγγελματικά της δικαιώματα, αλλά και για να προσφέρει κοινωνικό έργο σε αναξιοπαθούντα παιδιά με την έννοια της ευρύτερης ηθικής.
Οι προθέσεις του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων δεν είναι σε αντιπαράθεση ούτε σε σύμπλευση με κομματικούς ή φορείς εξουσίας, ούτε είναι σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους που εργάζονται υπό νόμιμους όρους στο μετερίζι της Δημόσιας Υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται σήμερα (χαμηλές αμοιβές, μη παροχή υλικοτεχνικών υποδομών) με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητά τους.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε για να προασπίσει τα επαγγελματικά και επιστημονικά συμφέροντα της ειδικότητας μας και να μην επιτρέψει να οδηγηθούμε σε εξαθλίωση με τις αμοιβές που επιβάλλει η πολιτεία.
Σαν Έλληνες Παιδίατροι που τόσα χρόνια σκύψαμε πάνω από το άρρωστο παιδί και συμπαρασταθήκαμε στους ανήσυχους γονείς του, εις βάρος πολλές φορές του ελεύθερου χρόνου μας και της οικογενειακής και ψυχικής μας ηρεμίας ακούγοντας όλο το 24ωρο να κουδουνίζει το κινητό μας, πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε της αμοιβής που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ (η οποία δεν αντιστοιχεί ούτε στα έξοδα συντήρησης ενός ιατρείου).
Ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων χαιρετίζει την πρόθεση έναρξης εμβολιαστικού κέντρου από το Καραμδάνειο Νοσοκομείο. Το κέντρο αυτό θα βοηθήσει πολλαπλώς, εμβολιάζοντας μη επαρκώς εμβολιασθείσες ομάδες πληθυσμών όπως Ρωμά (Έλληνες, αλλοδαπούς) και μετανάστες. Ήδη κάτι παρόμοιο γίνεται άλλωστε και από εμάς σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, στο Κοινωνικό ιατρείο που λειτουργεί από τις 4/4/2012 στο Γ' ΚΑΠΥ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ κάθε Τετάρτη απόγευμα 5-8 μ.μ. (τηλ ραντεβού: 2610-339638).
Το κοινωνικό ιατρείο θα δέχεται άπορα, ανασφάλιστα, παιδιά οικογενειών που ανήκουν στην τράπεζα τροφίμων του Δήμου Πατρέων καθώς και παιδιά που βρίσκονται στο μεταίχμιο της απορείας (δηλ. που λόγω ανέργων γονέων έχει λήξει η ασφαλιστική τους κάλυψη), για προληπτικό συμβουλευτικό και θεραπευτικό σκοπό. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι για τον εμβολιασμό  ασφαλισμένων παιδιών λειτουργεί και έχει ελεύθερα ραντεβού το Κ.Υ. ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΕΟΠΥΥ Αγ. Αλεξίου με τηλ. Ραντεβού 184, εντελώς δωρεάν πρόσβαση και με δωρεάν συνταγογραφούμενα εμβόλια. Τα άπορα παιδιά για τους εμβολιασμούς μπορούν να απευθύνονται στο ΠΙΚΠΑ τηλ:  2610-323478 κ' 2610-323912.
Ο Σύλλογος μας λειτουργεί με την σύμφωνη γνώμη και την έγγραφη αποδοχή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Επισκεφθείτε το site μας  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων του  νομού Αχαΐας

Σχετικά με το εφημεριακό(ΕΙΝΑΠ)

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Είναι πλέον προφανές, ότι η επονομαζόμενη «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση» από γεννέσεως ελληνικού κράτους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που προκλητικότατα φιγουράρει στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, αποδείχθηκε ως η μεγαλύτερη τραγωδία από γεννέσεως ελληνικού κράτους αφού ως σκοπό είχε μόνο την περικοπή δαπανών, σε βάρος της υγείας του έλληνα πολίτη, κατά τις επιταγές των ξένων δανειστών μας.

Χωρίς καμμιά ντροπή, χωρίς στοιχειώδεις τύψεις, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της κατεδάφισης της υγείας του λαού μας, προχωρούν στην προκήρυξη 5.000 νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, με εξευτελιστικές αμοιβές για τους συμβαλλομμένους ιατρούς, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στη ζωή ο οργανισμός που απαξιωμένος από τον ερασιτεχνισμό των διοικούντων του, μη χρηματοδοτούμενος και εντελώς αναξιόπιστος, ψυχορραγεί.

Το ΥΥ&ΚΑ συνεχίζοντας τη μάταιη προσπάθειά του να πείσει ότι υπάρχει διέξοδος από τον φαύλο κύκλο της εξαθλίωσης που το ίδιο μας εισήγαγε, προχωρά στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, όπου γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να απασχολούνται στο ΕΣΥ με ΔΠΥ, μια φορά την εβδομάδα αρχικώς και περισσότερες ημέρες στη συνέχεια ,θέλοντας να καλύψει την ανεπάρκεια στη στελέχωση των νοσοκομείων μας που το ίδιο εμποδίζει με την αναστολή των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κατ επιταγή των τοκογλύφων- “εταίρων” μας.
Καλώ τους συναδέλφους να μην προσχωρήσουν στην εξευτελιστική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, που ο προϋπολογισμός του επαρκεί το πολύ μέχρι τον Ιούνιο, γιατί δεν θα πληρωθούν ούτε καν αυτή την ελάχιστη αμοιβή που η σύμβαση προβλέπει.
Καλώ τους συναδέλφους να μην λειτουργήσουν ως πορθητές του δημόσιου συστήματος υγείας για πενιχρά και βραχυπρόθεσμα οφέλη (αλήθεια από πού θα πληρωθούν?- από τον ΕΟΠΥΥ ή το νοσοκομείο, όταν και τα δυο καταρρέουν) και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εκπόρθηση της δωρεάν δημόσιας υγείας που πρέπει να παρέχουν τα νοσοκομεία μας.
Βασιλακόπουλος Βασίλειος
Καρδιολόγος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ !

Σε πολλά νοσοκομεία οι εφημερίες Ιανουαρίου καταβλήθηκαν μειωμένες όχι κατά 20% αλλά … κατά 50 % . Χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί αντί για τα δεδουλευμένα τους πήραν «χαρτζιλίκι» που αντιστοιχεί σε 2 ή 3 εφημερίες μόνο … Και ενώ τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και οι διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ διαβεβαίωναν πως τα ποσά που λείπουν – τουλάχιστον για τις δεδουλευμένες εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2012 – θα καταβληθούν με τις πρόσθετες εφημερίες, πριν από 2 ημέρες έγινε γνωστό πως σε ΑΣΧΕΤΟ νόμο (περί ιθαγένειας, νόμος 4071, άρθρο 45 ) το υπουργείο υγείας ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ !!!! Το γεγονός πως (κυριολεκτικά έντρομοι και αιφνιδιασμένοι) διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ σπεύδουν στο υπουργείο για διευκρινήσεις, δεν αναιρεί το γεγονός πως ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ αν δεν υπάρξει νέος νόμος ή υπουργική απόφαση
http://www.arsinet.gr/index.php/2011-10-05-18-43-03/arsi/189-2012-04-25-12-54-32

Περισσότερα από 20 Νοσοκομεία βάζουν λουκέτο το 2013

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΕΟΦ, ΕΦΕΤ, ΙΦΕΤ, ΕΚΑΠΤΥ.Ενιαίος φορέας θα εποπτεύει φάρμακα και τρόφιμα

Προσλήψεις στο ΕΣΥ μετά τις εκλογές προανήγγειλε ο Λοβέρδος

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΙΛΙΑ: Η μεγαλύτερη τραγωδία από γεννήσεως του ελληνικού κράτους άρχισε..(Υgeianet)

Μέτρα για τους παράνομους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που χρεώνουν ασθενείς!

Μαχαίρι στην περίθαλψη από τον ΕΔΟΕΑΠ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ τελειώνει οικονομικά πριν καλά-καλά αρχίσει να λειτουργεί

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Με τα χρήματα που διαθέτει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του
Μόλις 60 εκατομμύρια ευρώ (αν τα έχει και αυτά) έχει στη διάθεσή του. ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για να καλύψει τις ανάγκες του. Τα χρήματα αυτά φτάνουν για να καλύψουν τις δαπάνες μόνο προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας, μόλις για έναν μήνα!!! Δεν μιλάμε για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει κανένα από την αρχή του χρόνου και ούτε φαίνεται να μπορεί να πληρώσει. Αυτό προέκυψε από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των γιατρών την Μεγάλη Δευτέρα με τη διοίκηση του Οργανισμού. Ήδη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι εργαστηριακοί, αλλά και κλινικοί γιατροί έχουν διακόψει κάθε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία από την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου σταματούν κάθε συνεργασία και οι εργαστηριακοί γιατροί της Καβάλας. Από όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής, τις συνέπειες επωμίζονται κυρίως οι ασφαλισμένοι που δεν θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους, αφού και τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ είναι κλειστά και η μόνη επιλογή μένει είτε τα νοσοκομεία (ήδη έχουν υποστεί συμφόρηση) είτε να βάλουν το χέρι στη τσέπη βαθιά.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτών Πρωτοβάθμιας Υγείας (μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι, πυρηνικοί), αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων ιατρικών φορέων, συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Το κυριότερο που βγήκε από τη συνάντηση και αυτό μετά από επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων των γιατρών, είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει διαθέσιμα αυτή τη στιγμή μόλις 60 εκατομμύρια ευρώ. Αμφισβητείται αν πράγματι έχει αυτό το ποσό, αλλά και να έχει 60 εκατ. ευρώ, αυτά επαρκούν για να καλύψουν τις οφειλές προς τους παρόχους υγείας μόνο για τον Ιανουάριο.
Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης είπε στους γιατρούς να καταθέσουν χειρόγραφα τις καταστάσεις για τις εξετάσεις που έκαναν τους μήνες Ιανουάριο - Μάρτιο, στις κατά τόπους ΥΠΑΔ (πρώην υπηρεσίες περίθαλψης ασφαλισμένων δημοσίου) μέχρι 30 Απριλίου και αφού γίνει λογιστικός έλεγχος, θα… πληρωθούν το 90% των οφειλών.Υπάρχουν και τα παλιά χρέη σχεδόν δυο χρόνων, των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Το συνολικό παλιό χρέος προς όλους τους παρόχους υγείας (γιατρούς, κλινικές, φαρμακεία…) ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ. Όμως η κυβέρνηση ψήφισε νόμο, με βάση τον οποίο θα δοθούν από το κρατικό προϋπολογισμό 1,4 δις ευρώ για τις παλιές οφειλές. Όμως ακόμα είναι άγνωστο πότε θα δοθεί αυτό το ποσό και πώς θα κατανεμηθεί. Κουβέντα βέβαια δεν γίνεται για το υπόλοιπο 1,1 δις ευρώ του χρέους. Για αυτό το ζήτημα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέπεμψε στη κυβέρνηση.
Επιλεκτικές πληρωμέςΚατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Βουδούρης είπε πως ήδη έχει πληρωθεί το ποσό των 250.000 ευρώ σε κάποια διαγνωστικά κέντρα. Η φράση αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις, αφού μέχρι τώρα δεν έχει καθοριστεί η διαδικασία για την κατάθεση των δαπανών. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις – όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των διαγνωστικών κέντρων που πληρώθηκαν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμα πως έδωσε στο ΙΚΑ 7 εκατ. ευρώ και αυτό πλήρωσε ορισμένα διαγνωστικά κέντρα που είχαν σύμβαση μέχρι τέλος του 2011. Υπάρχει δηλαδή μια επιλεκτική μεταχείριση στην πληρωμή των οφειλών.
Η ΠΕΕΒΙ (ένωση εργαστηριακών γιατρών) σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει πως το συμπέρασμα από την όλη συζήτηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, είναι:
- Ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
- Ότι θα δώσουν λίγα ψίχουλα και μετά ουδέν
- Ότι δεν υπάρχει προοπτική ομαλής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ και ομαλής ροής πληρωμών και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί η παλαιά τακτική των ΜΗ πληρωμών του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ κλπ
Καταλήγοντας απευθύνεται στους εργαστηριακούς γιατρούς, τονίζοντας πως «μαζί με τους, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτών Πρωτοβάθμιας Υγείας, σας καλούμε να εξακολουθήσετε να μη δέχεστε προς εκτέλεση κανένα παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ μέχρι της πλήρους εξόφλησης των από διετίας οφειλών. Ο κύριος λόγος δεν είναι τόσο να πιέσουμε τον ΕΟΠΥΥ (διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος), όσο να προστατεύσουμε τα εργαστήρια μας από την υπερχρέωση και το λουκέτο».
Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ
ΠΗΓΗ: evdomi.gr

ΕΣΥ στο χειρουργείο της τρόικας

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=453348

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τρόικα: "Κάντε νόμιμο το φακελάκι"

Διαβάστε τι περιλαμβάνει η έκθεση της τρόικας για τον περιορισμών των δαπανώ στο ΕΣΥ. Πρόταση σοκ για το "φακελάκι"

news247 Απρίλιος 14 2012 08:02
Σαρωτικές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προτείνει η Τρόικα στην κυβέρνηση, με στόχο τη δραστική μείωση των δαπανών.
Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο περίφημο σχέδιο "Carone", στο οποίο στηρίζεται η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας.
Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", η τρόικα εισηγείται να υπάρξει συμβιβασμός συμφερόντων μεταξύ όλων των κρίκων της αλυσίδας της Υγείας (χωρίς να κοπούν οι αμοιβές και τα δώρα των γιατρών).
Προκειμένου μάλιστα να σβήσουν οι "λίστες αναμονής" ειδικά στα χειρουργεία, προτείνει να επανεξεταστεί το σύστημα αμοιβής των γιατρών και να ενσωματωθεί σε αυτήν η συμμετοχή του ιδιώτη.
Με άλλα λόγια η τρόικα εισηγείται να θεσμοθετηθεί το "φακελάκι" και να φορολογείται ο γιατρό για αυτό.
Μεταξύ άλλων στην έκθεση της τεχνικής βοήθειας για την υγειονομική περίθαλψη, περιλαμβάνονται συστήνεται μεταξύ άλλων:
*Άμεση αξιολόγηση του παραγόμενου έργου αναδρομικά
*Πραγματική συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείων ή αλλαγή του ρόλου τους
*Καθορισμός υγειονομικών αναγκών κάθε περιφέρειας και δομών αναφοράς στις δαπανηρές ασθένειες
*Άμεση ανακατανομή προσωπικού
*Καθολική, υποχρεωτική εφαρμογή αναλυτικής λογιστικής
*Έλεγχο στις λίστες αναμονής με έμφαση στις χειρουργικές ειδκότητες
*Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του έργου των κλινικών
*Πληροφόρηση και καθοδήγηση των ασθενών για τις εναλλακτικές δυνατότητες στην ίδια περιφέρεια
Στόχος των αλλαγών είναι η μείωση των δαπανών Υγείας και κυρίως του φαρμάκου στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα σήμερα η λειτουργία του ΕΣΥ, κοστίζει πάνω από 10 δισ. ευρώ ετησίως.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/troika_kante_nomimo_to_fakelaki.1733865.html

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING

Εκαντοντάδες επιστολές στάλθηκαν σε Ιατρούς από την Πειραιώς Factoring, που τους καλεί να απαντήσουν εντός διαστήματος 10 ημερών για την αποπληρωμή των χρεωστούμενων από τους Ιατρούς προς τον Τραπεζικό Οργανισμό βάσει της δανειακής τους σύμβασης. Λόγω της πολύμηνης στάσης πληρωμής από τα ταμεία, ελάχιστοι Ιατροί πλέον μπορούν να ανταποκριθούν στους όρους αυτής.
Συνιστάται στους συναδέλφους που έχουν λάβει την επιστολή, να απευθυνθούν στους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους ώστε να βρεθεί νομική λύση για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Πηγή: MEDISPIN

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Από 1η Ιουνίου το πρόστιμο του 1 ευρώ στις χειρόγραφες συνταγές!

http://stithoskopio.blogspot.com/2012/04/1-1.html

Ο ΕΟΠΥΥ παίρνει την τελική του μορφή

http://www.eopyy.gov.gr/%CE%88%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1%20%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%A5%CE%A5/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF%20-%20%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82%20-%20%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%CE%97%20%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%A9%CE%A3%CE%97%CE%A3%20%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A5%20%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20(5000%20%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3)%2006-04-2012.pdf
Α΄ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ – ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
800 – 1.200 ασφαλισμένοι 1.000 €
1.201 – 1.500 ασφαλισμένοι 1.200 €
1.501 – 1.800 ασφαλισμένοι 1.400 €
1.801 – 2.100 ασφαλισμένοι 1.600 €
2.101 – 2.500 ασφαλισμένοι 1.800 €
Από 2.501 ασφαλισμένους και άνω 2.000 €
B΄ ΟΜΑΔΑ: 1.000 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
700 – 900 ασφαλισμένοι 1.000 €
901 – 1.200 ασφαλισμένοι 1.100 €
1.201 – 1.500 ασφαλισμένοι 1.300 €
1.501 – 1.800 ασφαλισμένοι 1.500 €
1.801 – 2.100 ασφαλισμένοι 1.700 €
2.101 – 2.300 ασφαλισμένοι 1.900 €
2.301 ασφαλισμένους και άνω 2.100 €
Γ΄ ΟΜΑΔΑ: ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟ−
ΓΟΙ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΡ−
ΘΟΠΕΔΙΚΟΙ, ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΟΝΟ−
ΛΟΓΟΙ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ
500 – 1.000 ασφαλισμένοι 1.000 €
1.001 – 2.500 ασφαλισμένοι 1.300 €
2.501 – 4.000 ασφαλισμένοι 1.600 €
4.001 – 5.000 ασφαλισμένοι 1.800 €
5.001 ασφαλισμένους και άνω 2.000 €
2. Βάσει του αριθμού των επισκέψεων, ως εξής:
Δ΄ ΟΜΑΔΑ: ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ,
ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ,
ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ,
ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΘΩ−
ΡΑΚΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΩΝ, ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ
151 – 300 επισκέψεις 1.500 €
301 – 400 επισκέψεις 2.000 €
401 – 500 επισκέψεις 2.500 €
501 – 600 επισκέψεις 2.800 €
Ένας ιατρός των ως άνω ειδικοτήτων της Δ΄Ομάδας
μπορεί να αμειφθεί για 600 επισκέψεις μηνιαίως κατ’
ανώτατο όριο
http://www.ygeianet.gr/box/cal/26051.pdf

Όσα ταμεία εξαιρεθούν από τον ΕΟΠΥΥ μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ

http://www.skai.gr/news/greece/article/200145/osa-tameia-exairethoun-apo-ton-eopuu-metatrepodai-se-npid-horis-kratiki-hrimatodotisi/

Γδέρνουν’ τους ασθενείς με τη δραστική

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=17949

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Ανακοίνωση

http://www.ygeianet.gr/box/cal/29059.pdf

YGEIANET

Έχει καταντήσει χοντροκομμένο ανέκδοτο αυτό που συμβαίνει με τη συνταγογράφιση της δραστικής ουσίας. Ο Α. Λοβέρδος κι η παρέα του αυτοσχεδιάζουν, σαχλαμαρίζουν, βγάζουν εγκυκλίους που σε λίγες ώρες αναιρούν, εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσες και εκστομίζουν με καταπληκτική ευκολία κάθε είδους αρλούμπα.
Αυτό που προσπαθούν να επιβάλουν από τη Μ. Δευτέρα δεν συνιστά υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας, αλλά εξόφθαλμη απόπειρα μετακύλισης του κόστους στους ασθενείς εάν θέλουν να πάρουν το φάρμακο που τους σύστησε ο γιατρός τους. Ουσιαστικά προχωρούν πραξικοπηματικά στον καθορισμό ενός κατώτατου ποσού που θα καλύπτει το ασφαλιστικό σύστημα και πέρα από αυτό θα πληρώνουν οι ασθενείς.Βυθίζονται καταστρέφοντας τα πάντα. Ακόμη και το επικοινωνιακό πλεονέκτημα απώλεσαν. Στον πανικό τους πιστεύουν ότι θα τους σώσει ο Άρης Μουσιώνης, στον οποίο -εκτός από Διοικητή δύο ΥΠΕ- αναθέτουν και καθήκοντα εκπροσώπου τύπου στο υπουργείο Υγείας

εκβιασμός Λοβέρδου στους γιατρούς

http://farmacien.blogspot.com/2012/04/blog-post_8139.html#more

ΠΕΕΒΙ-Αποτελέσματα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ

Για τα παλιά χρέη μέχρι τις 31-10-11 τα οποία δεν είναι ευθύνη του ΕΟΠΥΥ αλλά του Κράτους το οποίο από το συνολικό χρέος των 2,5 δις. προς τους παρόχους υγείας, έχει δεσμεύσει στον προϋπολογισμό, με Νόμο, το 1,4 δις, δεν μπορεί να κάνει κάτι παρά να εισηγηθεί προς τον Υπουργό Οικονομικών την άμεση πληρωμή μας.
Όπως φαίνεται λοιπόν, από τα 2,5 δις θα διαθέσουν τα 1,4 δις και αυτά κουρεμένα άγνωστο πόσο, για να πληρωθούν προμηθευτές υλικών, κλινικές, φαρμακοποιοί, γιατροί, εργαστήρια κλπ, ενώ η τύχη της υπόλοιπης οφειλής εκ 1,1 δις παραμένει άγνωστη…
Εάν λοιπόν κατανεμηθεί… εξ ίσου σε όλους το ποσόν του 1,4 δις , μαζί με το κούρεμα, η οφειλή που θα εξοφληθεί προς εμάς τα εργαστήρια θα είναι περίπου το 40% της συνολικής οφειλής.
Εάν δεν κατανεμηθεί εξ ίσου και κάποιοι κλάδοι ευνοηθούν περισσότερο, το ποσόν τότε που θα δοθεί, θα είναι κάτω του 40%, ενώ τα υπόλοιπα είναι άγνωστο αν θα τα πάρουμε κάποτε και πότε… ή μάλλον ποτέ.
http://www.labdoc.gr/pdf/dt%20peebi%20sygedrosis%20%209-4-12.pdf

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣΑ: Η ΝΕΑ «ΕΦΕΥΡΕΣΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

http://farmakopoioi.blogspot.com/2012/04/blog-post_09.html

10 δραστικές.. παλικάρια!

http://farmakopoioi.blogspot.com/2012/04/10.html

Κατάλογος με τα εμπορικά σκευάσματα που αντιστοιχούν στις δέκα δραστικές ουσίες που ανήκουν στην θετική λίστα φαρμάκων

http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=02fd13f7-0e58-47b6-acc7-73cff1b6fd70

Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Και οι χρονίως πάσχοντες χρηματοδοτούν τους δανειστές!

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28996.pdf

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Διακόπτουμε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, με τον ΕΟΠΥΥ, από τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ Διακοπή συνεργασίας ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στις 9 Απριλίου 2012, ώρα 12:00 μ.μ. έξω από τα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αναστολή συνεργασίας με ΕΟΠΥΥΥ, ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ εργαστηριακών της Μαγνησίας
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Διακοπή συνεργασίας ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Ανακοίνωση

http://www.ygeianet.gr/box/cal/29004.pdf

Περίεργες αναθέσεις πριν από τις κάλπες

Πάνω από όλα διαφάνεια και ανάπτυξη. Το «μαζί τα φάγαμε» συνεχίζεται για τους ημέτερους. Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι η Υγεία απελευθερώνεται προς την ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό και θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πάσχοντες και όχι στην τσέπη των άσχετων.
http://www.ygeianet.gr/box/cal/28998.pdf

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καταρρέει το Θεαγένειο- στον αέρα οι καρκινοπαθείς!

http://www.iatropedia.gr/articles/read/1572

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΥ&ΚΑ: Εφαρμογή της συνταγογράφησης με βάση την δραστική ουσία στον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 9 Απριλίου

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=28969

Ράιχενμπαχ - Λοβέρδος «κλείδωσαν» στα 12 δισ. τις δαπάνες για την Υγεία

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28974.pdf

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ο Ιατρικός Κόσμος δεν μπορεί να αναλάβει το οικονομικό βάρος της ιατρικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ !

http://www.isarkadias.gr/13652/news/announcements-circulars/%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%ac-%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82/

Στον αέρα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι από τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4708741

Η υγειονομική βόμβα του φασισμού, του Αλέξη Μπένου

http://www.alterthess.gr/content/i-ygeionomiki-bomba-toy-fasismoy-toy-aleksi-mpenoy

ΠΕΕΒΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΟΠΥΥ

http://www.labdoc.gr/pdf/anastoli%20asfal%209-4-12.pdf

ΠΕΕΒΙ-ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ

http://www.labdoc.gr/pdf/anastoli%20giatron%209-4-12.pdf

Ενταση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2161348

Χωρίς δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο από Μ.Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!

http://stithoskopio.blogspot.com/2012/04/blog-post_132.html

Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει παλιές οφειλές του ΟΠΑΔ

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28907.pdf

Προϋπολογισμοί Νοσοκομείων(ΕΙΝΑΠ)

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=28923

Σχετικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί επισχέσεων(ΟΕΝΓΕ)

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=28906

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΟΠΥΥ-5000 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ (Φ.Ε.Κ. 977, τεύχος Β', 28/3/2012)

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL83KKy9qSr0v15MXD0LzQTLf7MGgcO23N88knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuTdq0KQmWUUKTdLbyfkUVeYuNvfFBSRFv67SepSpsiZI








ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΕΚ 2456 www.­ygeianet.­gr/­box/­cal/­26051.­pdf

Σε γερμανικό κολοσό τα Νοσοκομεία

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28900.pdf

Έτσι "τιμωρούν" τα δικά τους παιδιά...με νέες συμβάσεις.

http://kolotoubes.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

κατάλογος με τα εμπορικά ονόματα των σκευασμάτων ανά δραστική ουσία από το Υπουργείο Υγείας

http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/10drastikes%202-4-2012.pdf

EOΠΥΥ-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/Συνταγογράφηση%20με%20τη%20δραστική%20ουσία.pdf

ΕΟΠΥΥ: Σταδιακή εφαρμογή του νέου συστήματος συνταγογράφησης

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2159943

Πρόταση ΕΟΠΥΥ: να πληρώνουν μόνο 5% για τα γενόσημα οι ασθενείς!

http://www.iatropedia.gr/articles/read/1540

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

http://medispin.blogspot.com/2012/04/blog-post_7386.html

Μάχη για τα γενόσημα. Φάρμακα με δραστική ουσία τελικά από Δευτέρα 9 Απριλίου!

http://www.iatropedia.gr/articles/read/1537

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΟΠΥΥ : Αναστολή συνταγογράφησης με δραστική ουσία μέχρι νεοτέρας

http://stithoskopio.blogspot.com/2012/04/blog-post_1182.html

Αδύνατον να εκτελεστούν συνταγές με γενόσημα λένε οι φαρμακοποιοί

http://www.tsantiri.gr/ellada/adinaton-na-ektelestoun-sintages-me-genosima-lene-i-farmakopii.html

Με μετρητά οι παρακλινικές εξετάσεις από 9 Απριλίου!

http://www.iatropedia.gr/articles/read/1523

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οδηγίες συνταγογράφησης από 1η Απριλίου 2012 - 31/3/2012

http://www.isth.gr/?page=5452


Ως Σωματείο Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων καλυπτόμαστε πλήρως από την ανακοίνωση του ΙΣΘ και συντασσόμαστε στο πλευρό του ΙΣΘ.

Προς τι ο καθορισμός συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας ?

Προς τι ο καθορισμός συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας ? Τι και ποιούς εξυπηρετεί ?

Απορώ και ερωτώ. Από πού θα γίνει η οικονομία με την αναγραφή της δραστικής ουσίας ? Για ψάξτε τις τιμές των λογής λογής φαρμάκων που κυκλοφορούν.

Παραθέτω πιο κάτω τις 10 ουσίες που από αύριο 2-4-2012 καλούμαστε να αναγράφουμε σε συνταγή με την δραστική ουσία :

OMEPRAZOLE
CLARITHROMYCIN
CIPROFROXACIN
LANSOPRAZOLE
CEFUROXIME ACETIL
CETIRIZINE
AZITHROMYCIN
CEFPROZIL (και όχι CEFBROZIL που αναγράφεται σε όλα τα έντυπα).
MELOXICAM
FLUCONAZOLE

Από τις δέκα ουσίες συχνά στην καθημερινή παιδιατρική πράξη χρησιμοποιούμε την CLARITHROMYCIN την CEFUROXIME την CETIRIZINE την AZITHROMYCIN και την CEFPROZIL.

Δίπλα από κάθε μορφή αναγράφεται ( μετά το = ) η τρέχουσα τιμή.


1) Σκευάσματα στην CLARITHROMYCIN :

CLARIPEN/Elpen:tab 500mg x 14=15,04 x 21=20,13 - gra.or.sus 250 mg/5ml fl x 60ml=8,90

KLARICID/Abbott:tab 250mg x 12=9,26 500mg x 6=9,86 - gra.or.sus 125mg/5ml fl x 60ml=7,62 250 mg/5 ml fl x 60ml=9,89

MACLADIN/Target:tab 500mg x 21=20,13 - gra.or.sus 250mg/5ml fl x 60ml=8,90

RITHROPROL/Proel:tab 500mg x 21=20,13 - gra.or.sus 250mg/5ml fl x 60ml=8,90

ZECLAREN/Vianex:tab 250mg x 12=9,26 500mg x 21=9,86 - gra.or.sus 250 mg/5 ml fl x 60ml=9,89




2) Σκευάσματα στην CEFUROXIME ACETIL :

ZINADOL/GlaxoSmithKline:tab 250mg x 8=5,95 x 12=6,11, 500mg x 8=9,81 x 14=13,23 gra.or.sus 250mg/5ml fl x 100ml=12,85


3) Σκευάσματα στην CETIRIZINE :

ΣΕΤΙΡΙΖΙΝΗ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΗ

DERMIZIN/Γερολυματος:tab 10mg x 20=4,53 - or.so.d 10mg/ml bottle x 20ml=4,53

REMEZINE/Alapis:tab 10mg x 20=4,53 - or.so.d 10mg/ml fl x 20ml=4,53

ΖΙΡΤΕΚ/U.C.B:tab 10mg x 20=5,03 - or.so.d 10mg/ml fl x 20ml=5,03


4)
Σκευάσματα στην AZITHROMYCIN :

ZITHROMAX/Pfizer: caps 250mg x 6=14,71 - tab 250mg x 6=14,56 500mg x 3=8,97 - pd.ora.sus 250mg/5ml bottle x 22.5ml=11,93 bottle x 37.5ml=18,48

AZITHROMYCIN/TEVA pd.ora.sus 200mg/5ml fl=16,63


5) Σκευάσματα στην CEFPROZIL :

CEFGRAM/Bennett:tab 500mg x 8=11,76 x 12=13,27 - pd.ora.sus 250mg/5ml fl x 100ml=14,97

PRICEFIL/Vianex:tab 500mg x 12=13,27 pd.ora.sus 250mg/5ml fl x 100ml=14,97

PROCEF/Bristol-Myers Squibb:tab 250mg x 12=9,86 500mg x 12=14,75 pd.ora.sus 250mg/5ml fl x 100ml=16,63

TOP 1/Γερολυμάτος:tab 500mg x 16=16,10 250mg/5ml fl x 100ml=14,97

Σχόλια.
Η CEFUROXIME ACETIL (ZINADOL) σε sir είναι μονόδρομος γιατί δεν υπάρχει άλλο.

Στα σκευάσματα της CLARITHROMYCIN δεν υπάρχουν διαφορές στις τιμές, όπως και σε πλείστα άλλα που είναι εκτός των ανωτέρω δέκα ουσιών.

Σε πολλά σκευάσματα ίδιας ουσίας θα διαπιστώσετε ότι πολλές φορές τα γενόσημα είναι ακριβότερα.

Πόσα έχασε το ΤΣΑΥ από το PSI- Τα πειστήρια του εγκλήματος

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28827.pdf

«Καίνε» τα νέα αντικειμενικά κριτήρια για επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/327439/kaine-ta-nea-adikeimenika-kritiria-gia-epiheiriseis-eleutherous-epaggelmaties/